nieuws

Webinar | Snel uit de startblokken na collegewissel

Wat te leren en hoe samen stevig te staan voor complexe opgaven

Integraal organisatieverandering bureau 2021

Het vormen en opstarten van nieuwe colleges. Kennismaken met de ambtelijke organisatie en het bestuurlijk systeem, werken aan opgaven, samen met lokale- en regionale samenwerkingspartners. In deze periode is naast inhoud ook teamvorming van het nieuwe college essentieel. Elkaar leren kennen als collegelid om wendbaar en weerbaar zijn op complexe dossiers en dilemma’s.  

Hoe richt je deze eerste 100 dagen –de eerste transitieperiode- zo efficiënt mogelijk in? En dus eerder met je opgaven aan de slag en impact maken. En hoe kom je daarbij tot goed collegiaal werken met de omgeving, de raad en ambtenaren? Hoe benut je de teamdynamiek binnen en buiten het college? 

Nieuwsgierig? Schrijf je in voor ons webinar op woensdag 7 september a.s., 15:00-16:00 uur. In dit webinar staan we stil bij de eerste 100 dagen/transitieperiode na de collegewissels. Met inzichten uit de wetenschap (Harvard) over effectief inwerken aan de top. Dit gecombineerd met praktijk tips/inzichten voor het optimaal benutten van de teamdynamiek en je eigen leiderschap. We gaan daarbij in op rollen van het college, individuele leden en ambtenaren die dit proces ondersteunen. 

Een webinar die inspireert, uitdaagt, kennis vergroot en je vooral helpt om nog beter van start te gaan met je nieuwe college/opgaven. We houden het klein, interactief, bruikbaar en leuk.  

Kun je er niet live bij zijn? De webinar is na afloop on demand beschikbaar.

De sprekers?
Angela Riddering | Ontwikkelmanager Adviseur rond verandering en vernieuwing van overheidsorganisaties. Ze heeft meerdere collegewissels vormgegeven als ambtenaar. Medeauteur van ‘BEgrip, werken met complexiteit voor de publieke professional’. 

Maaike Bakker | Organisatieadviseur, leiderschaps-&teamcoach, corporate systeemtherapeut voor organisaties in het publiek domein en zakelijke dienstverlening. Momenteel begeleidt ze colleges B&W in een veranderend politiek bestuurlijk landschap. 

Jouw investering? € 15,00 (incl btw). 

Ben jij er bij? Meld je dan aan