Handen in de lucht
nieuws

Uitnodiging: De Responsieve Ambtenaar

Tijdens deze online bijeenkomst leren we van elkaar hoe je responsief werken in de praktijk brengt: dwars door de stedelijke en sociale domeinen heen. Ben jij van ‘doen wat nodig is’? Van echt luisteren naar mensen en aansluiten bij hun leefwereld? Van kaders maken die de uitvoering steunen om het goede te doen? Van het managen van maatwerk? Deze manier van werken kent vele uitdagingen. En die gaan we graag aan. En als één overheid: met Rijk, provincie en gemeenten samen.

Op 9 juli leggen we twee uitdagende casussen voor: help jij mee om ze op een responsieve manier dichter bij een oplossing te brengen? Leer van en met elkaar door het gesprek aan te gaan.

Wanneer

Donderdag 9 juli – 09.00 – 14.15 uur. Je kunt deelnemen wanneer en hoe lang het je schikt!

Waar

Online

Inschrijven

Inschrijven kan via de volgende link https://de-responsieve-ambtenaar.in.howspace.com/hallo


Programma

Inloggen op digitaal discussie platform vanaf 09:00, vanaf dit moment kan je online meedenken over de voorliggende casussen.

09:30 interview met Nancy Hendricks, adjunct-secretaris gemeente Heusden. In Heusden zijn alle ambtenaren ‘Mogelijk makers’ en werken ze aan het leveren van ‘Heuse Service’. Welke uitdagingen stelt responsief werken aan organisatie en bestuur?

Casus A: Sport is goed voor je gezondheid. Maar niet iedereen die er baat bij heeft, doet aan sport. De middelen voor sport zitten vast in accommodaties, en de mensen die sport nodig hebben komen er niet. Hoe pak je dit vraagstuk op een responsieve manier aan? (Gemeente Zaanstad)

Live discussie hierover om 13u onder het kopje ‘Live’; schriftelijk via dit platform hele dag mogelijk.

Casus B: De Coronacrisis heeft geleid tot hele andere afvalstromen: de milieustraat puilt uit en er is een flinke toename van zwerfvuil. Hoe los je dit op een responsieve manier op? (Gemeente Heusden)

Live discussie hierover om 14.15 onder het kopje ‘Live’; schriftelijk via dit platform hele dag mogelijk.


Contact 

Zijn er vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Angela Riddering: angela.riddering@prcs.nl.

Graag tot 9 juli!

Handen in de lucht