Arjan Lautenbach

‘Verschillen zijn de motor voor groei. Spanningen de brandstof’’

Gefascineerd ben ik door wat mensen samen voor elkaar kunnen krijgen. Hoe leiders en professionals in dynamische en onzekere tijden samen tot nieuw denken komen. Hun verschillen productief maken. En meer dan ze mogelijk achten, halen uit zichzelf. En uit elkaar. Hoe zij bouwen aan het sociale weefsel van organisaties. Sociaal rendement halen uit hun relaties, interacties en vernieuwende manieren van samenwerken. Maar ook: hoe juist hierin veranderingen vast kunnen lopen.

We leven in een tijd van complexe opgaven. Sociale en technologische versnelling. Van toenemende autonomie voor de professional. Van herdefiniëren van leiderschap en ervarenderwijs uitvinden van samensturing. Hoe benut je de kracht, energie en inventiviteit van mensen? Hoe verdiep of herstel je onderlinge verbondenheid en vertrouwen? Hoe benut je de collectieve intelligentie van de groep? Hoe ontsluit je breinen? Hoe creëer je samen een klimaat van onbevreesd leren en presteren? Hoe bouw je aan psychologische veiligheid? En hoe ontwikkel duurzaam de skills en mindsets om wendbaar te blijven in onze interacties? Om fricties, conflicten en tegenspraak te verzilveren? En samen meer progressie te boeken dan je voor mogelijk hield?

Geïnspireerd ben ik om juist op dergelijke uitdagingen mijn bijdrage te hebben. Om diepgaande veranderingen te helpen realiseren die bijdragen aan de ambities van uw organisatie.

Wanneer zou ik je kunnen bijstaan? In veranderingen waar gedragsverandering de kern vormt. Voor leiderschaps- en teamontwikkeling. Voor persoonlijke coaching. Voor maatwerk training en opleiding. En voor onalledaagse team- en organisatiebijeenkomsten waarin we samen werken aan uw gedroomde doelen, energiek, interactief en verrassend persoonlijk.

Aansprekende voorbeelden van opdrachten:

Als facilitator, sparringpartner, trainer en coach heb ik in vele tientallen organisaties in de zakelijke dienstverlening, onderwijs, (Rijks)overheid, zorg, bouw, vervoer, industrie, energie en in de financiële sector bijgedragen aan:

  • Co-creëren en begeleiden van (cultuur)veranderingsprocessen;
  • Ontwikkelen en uitvoeren van leiderschapsstrajecten;
  • Ontwikkelen en begeleiden van teamontwikkelingstrajecten, teamcoaching;
  • Op maat ontwikkelen en uitvoeren van leergangen, opleidingen en trainingen op het gebied van o.a. Deep Change, leidinggeven, onderhandelen, conflicthantering, samenwerken, coachen, communiceren, presenteren, adviseren en adviserend verkopen;
  • Ontwikkelen en uitvoeren van 2-op-1 High Impact Training voor hogere leidinggevenden;
  • Individuele coaching en begeleiding (soms on-the-job) van leiders en professionals bij hun verandervraagstukken en loopbaanvragen;
  • Programmeren en begeleiden van interactieve strategische sessies, werkconferenties, brainstormsessies en teambuildingsbijeenkomsten.

Carrière

Arjan was 10 jaar partner bij PIO, Partner In Ontwikkeling. Daarvoor werkte hij enkele jaren zelfstandig, bij Ardis Organisatie Ontwikkeling en bij InContext Consultancy Groep. Zijn eerste schreden in het organisatie-ontwikkelingsvak zette hij bij Holland Consulting Group. Sinds de samenvoeging in 2020 met PIO is hij verbonden aan PRCS. Hij heeft een achtergrond in Commerciële Economie, in Sociale en Organisatie Psychologie (eigenlijk zijn eerste liefde), en is internationaal gecertificeerd NLP-trainer.

Contact

Tel.: +31 (0)6 14 98 08 91
E-mail: arjan.lautenbach@prcs.nl
Linkedin: Arjan Lautenbach