Teambegeleiding teamdag Albeda 2021

Hoe brengen we versnelling in het worden van één team? Wat staat ons komende periode te doen en waar willen we samen voor gaan en staan? En hoe stimuleren we daarbij het eigenaarschap van ieder teamlid? PRCS heeft een langdurige samenwerking met Albeda, waarbij we de Albeda Academie hebben ingericht en regelmatig teams ondersteunen met teamontwikkeling, inrichtingsvraagstukken en doelen stellen. Zo hebben we HR Services mogen ondersteunen met hun team: “waar staan we voor en welke resultaten gaan we boeken?”

Albeda is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en educatie en is met haar 120 opleidingen een van de belangrijkste opleidingsinstituten in de regio Rotterdam. Hun onderwijs wordt ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, gemeenten, deelgemeenten en overheidsinstellingen. De organisatieberde HR ondersteuning binnen Albeda wordt verzorgd door HR Services, een enthousiast team van HR professionals, dat zelf nog verdeeld is in 4 verschillende teams. Verschillende teams hebben nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Een kernvraag was dan ook: waar staan wij voor als geheel (HR Services) en waar staan we als individueel team voor? Wat maakt ons uniek en wat bindt ons? Hoe maken we onze unieke kracht duidelijk aan onze interne klant en hoe zorgen we er tegelijk voor dat de klant ons ervaart als ‘één HR?’ Een mooi spanningsveld. Om met deze vragen en het team aan de slag te gaan heeft PRCS een corona-proef heidag georganiseerd en begeleid.

In de ochtend hebben we ons gericht op elkaar weer even opnieuw in de ogen kijken (ook na het lange thuiswerken door Corona) en hebben we verschillende ‘ontmoetingen’ georkestreerd. Met humor en verrassende ontdekkingen over elkaar. Vervolgens hebben we met een aantal speelse metaforen verkend wat de teams bindt en uniek maakt. Waar men voor staat. De middag stond in het teken van concrete resultaten. Via verschillende werkvormen hebben de teams hard gewerkt aan hun doelen, waarbij zij ook aan hebben kunnen geven hoe zij elkaar daarbij nodig hebben. Hiermee zijn de unieke eigenschappen van de ochtend direct vertaald in concrete resultaten in de middag.

De dag heeft de teams focus gegeven en een beter beeld van identiteit.

Rutger_square

Rutger van der Zande

terug naar het overzicht

nog zo’n case