Een nieuw bedrijfsonderdeel maakt stormachtige groei door. Ondernemend, pragmatisch, inventief, dat wel. Daardoor groeit de wens en noodzaak echter ook om de basis meer op orde te hebben en meer in control te zijn. PRCS hielp dit mogelijk te maken. Ondernemend en met grip.

Energiedirect.nl is een groen label van Essent. Ze zijn ervan overtuigd dat het regelen van je energie eenvoudiger en voordeliger kan. En positioneerden zich daarmee als nieuwe ‘value for money-speler’ in de markt.

Stormachtige groei met en door een sterke ondernemerscultuur. Dit geeft veel energie en pragmatiek maakt flexibel en snel. Maar hoe blijf je voldoende in control? En hoe zorg je dat de basis op orde is en blijft? En tegelijkertijd efficiënter te werken en besparingen te kunnen realiseren?

Samen met management en medewerkers heeft PRCS in workshops de organisatie doorgelicht en bewust gemaakt.  Om het vervolgens samen te optimaliseren en Control Self Assessments te introduceren en het gereed te maken voor SEPA-implementatie. Dat betekent naast inzicht ook de processen transparant maken, taken en verantwoordelijkheden inrichten en de ICT-omgeving voorbereiden. PRCS analyseerde, richtte in en voerde uit.

Marc Schijff PRCS pasfoto

Marc Schijff

terug naar het overzicht

nog zo’n case

Europeesche Verzekering Voor Europeesche Verzekeringen hebben we een enorme afname van de doorlooptijd van schadeafhandelingen en een besparing van enkele miljoenen gerealiseerd. bekijk case Prorail Het nieuwe purchase-to-pay-inkoopproces is organisatiebreed ingericht. Wat zijn de ervaringen tot zover? Is het voldoende gebruiksvriendelijk? Zijn de rollen duidelijk? Kan het nog slimmer? PRCS voert in opdracht van de directie een evaluatie uit en adviseert. bekijk case Quadraam Elk talent telt. Dat vraagt het ‘leren’ anders te organiseren. Wendbaar en meer op maat, zodat je aan kan sluiten op de specifieke wens, ambitie en talenten van de leerling. Dat is de droom. Het vraagt ook inzicht in je eigen organisatie. bekijk case Hofmeier De nieuwe strategie is helder, het team wil mee. Maar wat is de impact op de organisatie? Hoe kun je ‘nieuw organiseren’ zodat je daadwerkelijk van koers wijzigt? En het verschil gaat maken? Hoe gaan we samenwerken? bekijk case