organisatieinrichting startup energiedirect 2021

Een nieuw bedrijfsonderdeel maakt stormachtige groei door. Ondernemend, pragmatisch, inventief, dat wel. Daardoor groeit de wens en noodzaak echter ook om de basis meer op orde te hebben en meer in control te zijn. PRCS hielp dit mogelijk te maken. Ondernemend en met grip.

Energiedirect.nl is een groen label van Essent. Ze zijn ervan overtuigd dat het regelen van je energie eenvoudiger en voordeliger kan. En positioneerden zich daarmee als nieuwe ‘value for money-speler’ in de markt.

Stormachtige groei met en door een sterke ondernemerscultuur. Dit geeft veel energie en pragmatiek maakt flexibel en snel. Maar hoe blijf je voldoende in control? En hoe zorg je dat de basis op orde is en blijft? En tegelijkertijd efficiënter te werken en besparingen te kunnen realiseren?

Samen met management en medewerkers heeft PRCS in workshops de organisatie doorgelicht en bewust gemaakt.  Om het vervolgens samen te optimaliseren en Control Self Assessments te introduceren en het gereed te maken voor SEPA-implementatie. Dat betekent naast inzicht ook de processen transparant maken, taken en verantwoordelijkheden inrichten en de ICT-omgeving voorbereiden. PRCS analyseerde, richtte in en voerde uit.

Marc Schijff PRCS pasfoto

Marc Schijff

terug naar het overzicht

nog zo’n case

Universiteit Utrecht De strategisch noodzakelijke koers was duidelijk in het MT. Maar waarom is er weerstand tegen het plan bij medewerkers? Hoe krijgen we iedereen opgelijnd? En enthousiast om mee te bouwen? bekijk case Hofmeier De markt van vraag en aanbod naar tijdelijke financiële expertise is flink in beweging. Hoe kan je in deze tijden zorgen voor groei en continuïteit? En hoe kan je voor je klanten in de toekomst relevant blijven? bekijk case Jobstap Door de participatiewet worden toestroom van cliënten en financiering steeds meer onzeker. En is het nóg belangrijker om vol inspiratie en gedegen naar de toekomst te kijken. Open voor nieuwe verdienmodellen, innovatie organisatiemodellen. bekijk case Procesoptimalisatie procesverbetering Verzekering 2021 Europeesche Verzekering Voor Europeesche Verzekeringen hebben we een enorme afname van de doorlooptijd van schadeafhandelingen en een besparing van enkele miljoenen gerealiseerd. bekijk case Procesoptimalisatie procesverbetering Verzekering 2021 Quadraam Elk talent telt. Dat vraagt het ‘leren’ anders te organiseren. Wendbaar en meer op maat, zodat je aan kan sluiten op de specifieke wens, ambitie en talenten van de leerling. Dat is de droom. Het vraagt ook inzicht in je eigen organisatie. bekijk case Purchase-to-pay evaluatie inrichting 2021 Prorail Het nieuwe purchase-to-pay-inkoopproces is organisatiebreed ingericht. Wat zijn de ervaringen tot zover? Is het voldoende gebruiksvriendelijk? Zijn de rollen duidelijk? Kan het nog slimmer? PRCS voert in opdracht van de directie een evaluatie uit en adviseert. bekijk case Purchase-to-pay evaluatie inrichting 2021 Prorail Samen sterker in een complexe markt. Maar hoe? Creëren van inzichten in en kansen voor optimalisatiemogelijkheden. Een gedegen procesanalyse van de keten, van strategie naar uitvoering. bekijk case