Procesoptimalisatie procesverbetering Verzekering 2021
Procesoptimalisatie avant la lettre

Voor Europeesche Verzekeringen hebben we een enorme afname van de doorlooptijd van schadeafhandelingen en een besparing van enkele miljoenen gerealiseerd. Een analyse van een maand doorlooptijd gaf ons inzicht in de verbeterpotentie. Samen met de organisatie hebben we het hierna waar gemaakt. En de klanttevredenheid? Die nam toe.

Europeesche Verzekeringen is een organisatie die verzekeringen voor reizen en recreatie aanbiedt. Om haar dienstverlening te verbeteren heeft de verzekeraar PRCS gevraagd om alle operationele processen door te lichten op effectiviteit, efficiency, kwaliteit en margeverbeteringen.

Een gedegen analyse, samen met de medewerkers, heeft geleid tot inzicht in en voorstellen tot effectieve verbetermaatregelen. In processen, in processturing, in samenwerking en in structuur. Verbeteringen die we samen daadwerkelijk hebben geconcretiseerd en doorgevoerd. Eigenaarschap, verantwoordelijkheid en verbetering in het proces, bij de teams. En met elkaar toewerken naar meer feitelijke (bij)sturing.

Dit heeft geleid tot enorme verbeteringen: afname van de doorlooptijd schadeafhandeling van 70%, afname van het foutenpercentage van 40% naar 10% en een besparing van ruim 5 miljoen euro. En dat met nog tevredener klanten. Resultaten waar we graag mee thuis komen.

Roel-Kock-480

Roel Kock

terug naar het overzicht

onze andere diensten

Vernieuwen

Bouwers van innovatieve organisaties

Verbinden

Slijpsteen voor energieke teams & leiders

Veranderen

Makers van een sterk merk & inspirerend verhaal

nog zo’n case

Universiteit Utrecht De strategisch noodzakelijke koers was duidelijk in het MT. Maar waarom is er weerstand tegen het plan bij medewerkers? Hoe krijgen we iedereen opgelijnd? En enthousiast om mee te bouwen? bekijk case Hofmeier De markt van vraag en aanbod naar tijdelijke financiële expertise is flink in beweging. Hoe kan je in deze tijden zorgen voor groei en continuïteit? En hoe kan je voor je klanten in de toekomst relevant blijven? bekijk case Jobstap Door de participatiewet worden toestroom van cliënten en financiering steeds meer onzeker. En is het nóg belangrijker om vol inspiratie en gedegen naar de toekomst te kijken. Open voor nieuwe verdienmodellen, innovatie organisatiemodellen. bekijk case Procesoptimalisatie procesverbetering Verzekering 2021 Europeesche Verzekering Voor Europeesche Verzekeringen hebben we een enorme afname van de doorlooptijd van schadeafhandelingen en een besparing van enkele miljoenen gerealiseerd. bekijk case Procesoptimalisatie procesverbetering Verzekering 2021 Quadraam Elk talent telt. Dat vraagt het ‘leren’ anders te organiseren. Wendbaar en meer op maat, zodat je aan kan sluiten op de specifieke wens, ambitie en talenten van de leerling. Dat is de droom. Het vraagt ook inzicht in je eigen organisatie. bekijk case Purchase-to-pay evaluatie inrichting 2021 Prorail Het nieuwe purchase-to-pay-inkoopproces is organisatiebreed ingericht. Wat zijn de ervaringen tot zover? Is het voldoende gebruiksvriendelijk? Zijn de rollen duidelijk? Kan het nog slimmer? PRCS voert in opdracht van de directie een evaluatie uit en adviseert. bekijk case Purchase-to-pay evaluatie inrichting 2021 Prorail Samen sterker in een complexe markt. Maar hoe? Creëren van inzichten in en kansen voor optimalisatiemogelijkheden. Een gedegen procesanalyse van de keten, van strategie naar uitvoering. bekijk case