Procesoptimalisatie procesverbetering Verzekering 2021
Procesoptimalisatie avant la lettre

Voor Europeesche Verzekeringen hebben we een enorme afname van de doorlooptijd van schadeafhandelingen en een besparing van enkele miljoenen gerealiseerd. Een analyse van een maand doorlooptijd gaf ons inzicht in de verbeterpotentie. Samen met de organisatie hebben we het hierna waar gemaakt. En de klanttevredenheid? Die nam toe.

Europeesche Verzekeringen is een organisatie die verzekeringen voor reizen en recreatie aanbiedt. Om haar dienstverlening te verbeteren heeft de verzekeraar PRCS gevraagd om alle operationele processen door te lichten op effectiviteit, efficiency, kwaliteit en margeverbeteringen.

Een gedegen analyse, samen met de medewerkers, heeft geleid tot inzicht in en voorstellen tot effectieve verbetermaatregelen. In processen, in processturing, in samenwerking en in structuur. Verbeteringen die we samen daadwerkelijk hebben geconcretiseerd en doorgevoerd. Eigenaarschap, verantwoordelijkheid en verbetering in het proces, bij de teams. En met elkaar toewerken naar meer feitelijke (bij)sturing.

Dit heeft geleid tot enorme verbeteringen: afname van de doorlooptijd schadeafhandeling van 70%, afname van het foutenpercentage van 40% naar 10% en een besparing van ruim 5 miljoen euro. En dat met nog tevredener klanten. Resultaten waar we graag mee thuis komen.

Roel-Kock-480

Roel Kock

terug naar het overzicht

onze andere diensten

Vernieuwen

Bouwers van innovatieve organisaties

Verbinden

Slijpsteen voor energieke teams & leiders

Veranderen

Makers van een sterk merk & inspirerend verhaal

nog zo’n case