Door de participatiewet worden toestroom van cliënten en financiering steeds meer onzeker. En is het nóg belangrijker om vol inspiratie en gedegen naar de toekomst te kijken. Open voor nieuwe verdienmodellen, innovatie organisatiemodellen. Uitgaan van eigen kracht, maar laten inspireren door andere branches. Dat is waar PRCS samen met het MT en een dwarsdoorsnede van de organisatie mee aan de slag ging. En kwam tot twee scherpe toekomstige scenario’s met heldere eik momenten voor bijsturing.

Stichting Jobstap is een erkende integratie- en jobcoachorganisatie. Ze biedt landelijk meerdere diensten aan verschillende markten aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De diensten kennen meerdere financieringsstromen, waar door de komst van de participatiewet verandering in gaat komen. Van één naar heel veel verschillende opdrachtgevers met elk een eigen visie en eigen beleid. En elk een eigen beeld van de meerwaarde van de diensten die organisaties als Jobstap bieden. Dit is enerzijds bedreigend, maar biedt ook kansen.

PRCS heeft Jobstap geholpen een heldere strategie te bepalen. Met het management en de organisatie. Wat maakt Jobstap nu en in de toekomst relevant? Wat is de impact van de ontwikkelingen op de vraag? En hoe moeten Jobstap hierop inspelen, zodat ze relevant blijven als organisatie? Spiegelen, de belangrijke vragen stellen en inspiratie brengen van buitenaf.

Remco Griep PRCS pasfoto

Remco Griep

Marc-Schijff-480

Marc Schijff

terug naar het overzicht

nog zo’n case

Universiteit Utrecht De strategisch noodzakelijke koers was duidelijk in het MT. Maar waarom is er weerstand tegen het plan bij medewerkers? Hoe krijgen we iedereen opgelijnd? En enthousiast om mee te bouwen? bekijk case Hofmeier De markt van vraag en aanbod naar tijdelijke financiële expertise is flink in beweging. Hoe kan je in deze tijden zorgen voor groei en continuïteit? En hoe kan je voor je klanten in de toekomst relevant blijven? bekijk case Jobstap Door de participatiewet worden toestroom van cliënten en financiering steeds meer onzeker. En is het nóg belangrijker om vol inspiratie en gedegen naar de toekomst te kijken. Open voor nieuwe verdienmodellen, innovatie organisatiemodellen. bekijk case Procesoptimalisatie procesverbetering Verzekering 2021 Europeesche Verzekering Voor Europeesche Verzekeringen hebben we een enorme afname van de doorlooptijd van schadeafhandelingen en een besparing van enkele miljoenen gerealiseerd. bekijk case Procesoptimalisatie procesverbetering Verzekering 2021 Quadraam Elk talent telt. Dat vraagt het ‘leren’ anders te organiseren. Wendbaar en meer op maat, zodat je aan kan sluiten op de specifieke wens, ambitie en talenten van de leerling. Dat is de droom. Het vraagt ook inzicht in je eigen organisatie. bekijk case Purchase-to-pay evaluatie inrichting 2021 Prorail Het nieuwe purchase-to-pay-inkoopproces is organisatiebreed ingericht. Wat zijn de ervaringen tot zover? Is het voldoende gebruiksvriendelijk? Zijn de rollen duidelijk? Kan het nog slimmer? PRCS voert in opdracht van de directie een evaluatie uit en adviseert. bekijk case Purchase-to-pay evaluatie inrichting 2021 Prorail Samen sterker in een complexe markt. Maar hoe? Creëren van inzichten in en kansen voor optimalisatiemogelijkheden. Een gedegen procesanalyse van de keten, van strategie naar uitvoering. bekijk case