Managementboek Begrip PRCS 2021
nieuws

Boek: BEgrip – Werken met complexiteit voor de publieke professional

Met dit boek leer je ECHT impact te maken als publieke professional door complexiteit te omarmen.

Meer en meer krijgen beleidsmakers, adviseurs en leidinggevenden in het publieke domein te maken met complexe opgaven. Waarbij alles met alles samenhangt, geen best practices zijn ontwikkeld en onzekerheid troef is. In dit boek bieden we praktische handvatten om met complexe opgaven aan de slag te gaan.

Zit je met je handen in het haar? Werk je aan een politiek-bestuurlijk ‘heet hangijzer’ en heb je geen idee waar te beginnen? Word je gek van de hoeveelheid partijen die zich ermee willen bemoeien en van het feit dat alles met elkaar samenhangt? Dan is dit boek voor jou.

Met dit boek leer je complexiteit te omarmen en krijg je begrip voor de situatie waarin je je bevindt. Hoe zet je de eerste stappen om vooruit te komen, hoe ga je om met de veelheid van belangen en belangstellenden en hoe geef je de politiek daarin een rol? Je krijgt in dit boek frameworks om de theorie te benutten, voorbeelden uit de praktijk, interviews met mensen uit het veld en een flinke toolbox.

 

Opbouw van het boek

Dit boek bestaat uit vijf hoofdstukken die je van voor naar achter kunt lezen, maar waarin je ook kunt grasduinen om eruit te halen wat je nodig hebt. Om dat grasduinen eenvoudiger te maken, hebben we de thema’s die in deze hoofdstukken aan de orde komen voor je weergegeven in de volgende figuur.

 

Hoofdstuk indeling

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie bezoek je ons platform of neem je contact op met Herrie Geuzendam of Angela Riddering.


Boek bestellen

Bestel het boek via managementboek.nl.