nieuws

Dikke tip voor op je boekenlijst:

“De verbindende factor”

Onze collega Lydia van Oudenaren, organisatieadviseur en (team)coach, heeft het boek De verbindende factor – de kracht van codeswitchers in teams en organisaties geschreven. Een persoonlijk verhaal met lessen over de kracht van codeswitching op de werkvloer.

In de organisaties waar wij actief zijn neemt artificial intelligence en big data een belangrijke plaats in om te helpen en op koers te blijven. Daarnaast zien we dat het belangrijk blijft om te investeren in human skills. Dat is wat ons onderscheidt van robots en computers. Mensen geven samen betekenis aan vraagstukken en kunnen door verbindingen complexe problemen oplossen. Maar dat gaat niet vanzelf. We ervaren in het samenwerken dat verschillen ons soms in de weg zitten en dat het daardoor kan stagneren in de werkrelatie en in de resultaten.

In De verbindende factor wordt aan de hand van het schelpmodel uitgelegd hoe je door het toepassen van codeswitchen optimaal de verbinding legt met anderen en ingewikkelde (maatschappelijke) vraagstukken oplost. Lydia benut
daarvoor fragmenten uit haar werk en persoonlijke leven, interviews die ze had met professionals en theorie uit de psychologie, antropologie en leiderschapsliteratuur.

Het boek wordt uitgegeven door Business Contact en is per eind oktober beschikbaar bij je lokale boekhandel, via uitgeverij Business Contact en de bekende online boekhandels. Nieuwsgierig naar dit thema en naar de persoon achter het boek? Tijdens het PRCS Nieuwsgierigheidsfestival (15 oktober a.s.) verzorgt zij een workshop om de kennis uit het boek actief te laten ervaren. Meer informatie hierover volgt binnenkort op hier op onze website.