nieuws
Leiderschapsontwikkeling 2023

Leiderschap.

Laveren tussen ziel en zaak

Ongedwongen eettafelgesprekken over leiderschap op een einde middag in Amsterdam.

Intro. 
Wat een avond. Ongedwongen eettafelgesprekken over leiderschap en hoe te laveren tussen ziel en zaak. De stortvloed aan regen weerhield ons niet. Het werd een avond vol nieuwsgierigheid, warmte, gelach en kwetsbaarheid. De deur uit met energie, een gevulde maag en raakvoelende inzichten.  

Wat eraan voorafging. 
Van “leiderschapsontwikkeling zijn” betekent voor ons een continue honger naar verfijning op en verbreding van onze leiderschapsvisie en nieuwsgierigheid naar andersoortige inzichten en denkbeelden op dit vlak. Ter verrijking van onszelf en dat wat we mogen toevoegen op dergelijke vraagstukken bij klanten. En hoe mooi om dan met een PRCS team aan leiderschapsmeesters iets te organiseren waarbij we ongedwongen in gesprek mochten over dit onderwerp. Mét sprekers en klanten aan wie we ons graag verbinden.  

In de aanloop naar ons inspiratiebijeenkomst over leiderschap, mochten we met elkaar uitwisselen wie en wat ons inspireert op dit thema. Deze toffe en energieke uitwisseling resulteerde in een aantal inspirerende soundbites. We hebben ze op een rij gezet.

Wat we hebben gedaan. 
Met ruim 50 leiders uit verschillende branches, functies en domeinen kwamen we op 9 november bijeen. Wat bracht ons daar? Een gedeelde beweging waarbij we constant balanceren tussen wat echt belangrijk is en wat noodzakelijk is. We schakelden tussen de ‘ziel’ en de ‘zaak’.  De ‘ziel’ kun je zien als de optelsom van waarden, cultuur, identiteit, zingeving en energie die haar bestaansrecht geeft. De ‘zaak’ omvat de bedrijfseconomische pijlers die nodig zijn om te overleven en te groeien. Dit voortdurend pendelen tussen beiden vraagt veel van leiders. Je leert het niet uit boeken, maar door ervaring én door uitwisseling met anderen in vergelijkbare situaties.  

Op een einde middag in november, vond deze uitwisseling plaats bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam. Ongedwongen tafelgesprekken, in twee rondes. Elk gesprek werd afgetrapt door 7 heel inleiders met ieder een verhaal, een dilemma, werkend in uiteenlopende werelden. Van een geestelijk verzorger bij een ziekenhuis, de CEO van een familiebedrijf tot aan een directeur van een filmtheater. Over polariteiten en hoe dit te programmeren, over Inner Development Goals om zo met elkaar de wereldwijde Sustainable Development Goals écht aan te pakken, over de mooie uitdaging van een technisch directeur richting zijn topsporters en de mens in de atleet. Wat een boeiende gesprekken leverde dit op! Een ieder ging vol met energie en vernieuwde inzichten naar huis. 

We kijken trots en met een dikke smile terug op het event, de warme connecties en alle inzichten die we met elkaar hebben mogen opdoen.  

En nu.  
Het zijn fijne en nieuwsgierige gesprekken geweest. Verhalen waarin we de verschillende ervaringen hebben beluisterd. Verhalen die we nooit helemaal kunnen reproduceren, omdat ze gevuld waren met bezielde tafelgasten. Eén ding is zeker: inspiratie is de opbrengst. Wij zijn de rode draad aan het leggen en rijgen alle verhalen tot een nieuwe, tot meer dan wat er was, of simpel een volgende stap in een goede richting… Wat het wordt? Wij laten ons verrassen. 
Nieuwsgierig? Binnenkort delen we meer. 

Uitwisseling binnen dit thema maar ook daarbuiten smaken naar meer. Ook in het nieuwe jaar organiseren we meerdere thema-events. Thema’s die met elkaar ontstaan. Wil je daarbij zijn? Mail dan naar info@prcs.nl en we houden je op de hoogte.