Liselotte Bout

‘Een wijde blik verruimt het denken’ (met dank aan Loesje)

Vanuit een nieuwsgierige, open blik en met vrolijke energie trek ik graag samen op in verandertrajecten waarbij ontwikkelen van mens en organisatie centraal staan. De koers die de organisatie wil bewandelen is daarbij leidend: we reizen van A naar B via B. Ik verbind me heel graag met alle lagen van een organisatie: samen bereik je meer.

Blij word ik van het bedenken van nieuwe manieren om iets aan te pakken of te bereiken. Bij voorkeur gezamenlijk, omdat meerdere perspectieven verrijken. Ik houd ervan het geheel te overzien en verbindingen te leggen. Tussen mensen en de organisatie. Tussen strategie en operatie. Daarbij zoek ik naar wat gezamenlijk is, en wat specifiek. Hoog over combineer ik graag met praktisch.

Als een soort veelvraat geniet ik van nieuwe omgevingen en onderwerpen waarin ik me kan verdiepen. Met als risico dat mensen denken: waar is zij nou eigenlijk van? Ik verbind me graag en makkelijk met mensen en ben oprecht geïnteresseerd in hen.

Aansprekende voorbeelden van opdrachten:

  • Opzetten van diverse leerlijnen, op het gebied van leiderschap en meer vakinhoudelijk.
  • Programmaleiding van een organisatie-ontwikkeltraject gericht op verbinding en gezamenlijkheid bij een scholengroep.
  • Begeleiden van teambijeenkomsten waarin reflectie een onderdeel van de inhoud is.
  • Competentie-ontwikkeling praktisch vormgeven.
  • Opzetten en inrichten van diverse organisatiebrede academies.
  • Begeleiden van ontwikkeltrajecten voor diverse doelgroepen zoals projectmanagers, leidinggevenden en young professionals.
  • Definiëren teammissie en strategie van een HR team.

Carrière

Liselotte heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur op het gebied van opleiden, ontwikkelen en veranderen. Sinds 2021 is Liselotte samenwerkingspartner van PRCS. Hiervoor is zij 15 jaar eindverantwoordelijk geweest voor Learning & Development binnen Arcadis Nederland en Europe. Sinds 2021 is zij zelfstandig adviseur en doet ze (interim) opdrachten of fungeert ze als kwartiermaker in diverse branches.

Contact

Tel.: +31 (0)6 46 24 39 62
E-mail: liselotte.bout@prcs.nl
Linkedin: Liselotte Bout