Michiel Kochen

‘Verbinden van onderstroom en bovenstroom’’

Organisaties weten vaak wat ze moeten doen, maar doen niet altijd wat ze weten. Hetzelfde kan gezegd worden van teams en mensen. Ik begeef me graag op het grensvlak van bovenstroom en onderstroom, van inhoud/ visie aan de ene kant en het mobiliseren van de veranderkracht aan de andere kant. Op het grensvlak van bedrijfskunde en psychologie. Dat doe ik door teams en managers op alle niveaus te begeleiden; van Good to Great. Daar zijn soms heisessies voor nodig, soms (vaardigheids)trainingen, soms individuele coaching. In alle drie zoek ik met de deelnemers naar het aanwezige potentieel, naar de mogelijkheden die nog niet zijn aangeboord. Het mooist vind ik het daarbij om door verschillende brillen te kijken: de bedrijfskundige, de psychologische, de systemische of de hele praktische; het moet wel werken in de praktijk.

Waar kun je me voor vragen? In veranderingen waar teamvorming de kern vormt. Voor teamontwikkeling, teamcoaching en/of strategische/ creatieve sessies. En ook  voor managementtrainingen en  persoonlijke ontwikkelingstrainingen.

Aansprekende voorbeelden van opdrachten:

  • Teamontwikkeling diverse Managementteams bij een grote en middelgrote Gemeenten;
  • Begeleiden Strategische sessies bij directieteam bij G4-gemeente;
  • Begeleiden verandertraject bij Bank;
  • Teamontwikkeling diverse Internationale teams bij Ingenieursbureau;
  • Teamcoaching bij Bank;
  • Kerntrainer Persoonlijke ontwikkeling High Potentials G4 gemeenten.
  • Online Commerciële Training voor Investeringsmaatschappij;
  • Teamcoaching bij diverse grote en middelgrote productiebedrijven;

Carrière

Michiel is vanuit zijn Bedrijfskundige achtergrond als Logistiek adviseur werkzaam geweest bij Philips en later bij het MKB. Vervolgens is hij bij de Holland Consulting Group terecht gekomen. Hier was hij managementconsultant op het gebied van HR en Cultuurverandering. De afgelopen 20 jaar heeft hij als zelfstandige gewerkt voor Kochen Lasance Brave Business Behavior. Sinds de samenvoeging in 2020 met PIO is hij verbonden aan PRCS.

Contact

Tel.: +31 (0)6 53 61 01 51
E-mail: michiel.kochen@prcs.nl
Linkedin: Michiel Kochen