Sander klein

Sander van Meurs

‘Je kunt de wind niet veranderen, wel de stand van je zeilen’

Mijn passie is om organisaties te helpen om zich aan te passen op de situatie en omstandigheden. Ik help veranderingen in organisaties te realiseren door het proces als uitgangspunt te nemen. Een integrale aanpak en manier van kijken is daarbij essentieel voor succes. Naast structuur en besturing hoort ook de menskant in een integrale veranderaanpak thuis. In die combinatie ben ik in mijn kracht. Complexiteit terugbrengen tot de kern, een gezonde dosis humor en relativering, vertrouwen en enthousiasme kenmerken mij als mens en als professional.

Verandering is een continu proces en vraagt om een goede, gestructureerde methodiek met een lange horizon. Het succesvol oogsten en realiseren van de gewenste verandering gaat echter vaak ook in kleine stappen. Creativiteit, de mogelijkheid om te proberen en fouten te maken en continue aandacht en eventuele bijsturing zijn hierbij belangrijk.

Ik ben ervan overtuigd dat verandering alleen mogelijk is in samenwerking met klanten, op een hybride manier. Iedere organisatie heeft een richting en stip op de horizon nodig met bijbehorend voorbeeldgedrag. Top-down sturing is noodzakelijk maar een verandering is niet duurzaam en niet optimaal zonder betrokkenheid van de organisatie waardoor een combinatie met een bottom-up uitvoering essentieel is.

Waar kan je me voor vragen?

Veranderingen in de bedrijfsvoering met als doel het realiseren van de strategie of het verbeteren van efficiency, kwaliteit en klanttevredenheid. Meedenken en adviseren over wendbaarheid en slimmer werken om klaar te zijn voor morgen. Mijn rol in projecten kan zijn die van inhoudelijk adviseur, project- of programmamanager en liefst deze rollen gecombineerd.

Aansprekende voorbeelden van opdrachten:

  • Programmamanager rationalisatie en optimalisatie van het pensioenbedrijf voor een grote verzekeraar. Doelstelling: kostenbesparing, verbetering van klanttevredenheid door middel van procesoptimalisatie, aanpassing van systemen en verbetering van de besturing.
  • Programmamanager optimalisatie processen bij een grote vakbond.
  • Strategisch adviseur heroriëntatie beursgenoteerde consultancy onderneming.
  • Projectmanager optimalisatie processen voor een Hoog College van Staat
  • Projectmanager en adviseur digitalisering onderhoudsprocessen voor een netbeheerder.
  • Strategisch adviseur voor een handelsonderneming voor verbetering van de besturing en cultuur.
  • Projectmanager ontwerp nieuwe organisatie en processen voor een nieuwe activiteit bij een uitzendbureau.
  • Projectmanager ketenoptimalisatie (proces en IT) bij een grote bank tbv de IFRS rapportage.
  • Projectmanager van het ontwerp van een nieuw operating model en processen voor een leasebedrijf.
  • Projectmanager en adviseur voor ketenoptimalisatie bij een belangenbehartiger in de financiële sector.

Carrière
Sander is als adviseur en partner verbonden aan PRCS sinds maart 2021. Voor PRCS is hij als managing director verantwoordelijk geweest voor de Benelux activiteiten van RGP. In 2016 was Sander founding partner van Improven waar hij tot en met 2019 partner en bestuurder is geweest. In de periode van 2007 tot en met 2016 is hij als partner bij ConQuaestor verantwoordelijk geweest voor de activiteiten in de financiële sector en de dienstverlening op het gebied van Operational Excellence. In 1997 is Sander zijn consultancy carrière gestart bij PricewaterhouseCoopers.

Contact
Tel.: +31 (0)6 13 36 42 51
Email: sander.van.meurs@prcs.nl
Linkedin: Sander van Meurs