Simone Vogel

‘Aansteker, veranderaar en besmetter’

Verandering, we maken er vaak een grote boog omheen. En daarbij beweegt alles continu en maken we daar zonder moeite deel van uit. Ik ben gefascineerd door hoe eerdere ervaringen, overtuigingen en angsten ons mensen in onze hoofden weerhouden om te bewegen, en tegelijk hoe groot ons verlangen kan zijn en hoe snel en makkelijk het is om een deur te openen en de eerste stap te doen. Want: het begint met de eerste stap.

Het zien van een mogelijke toekomst, een wens en een verlangen laat beweging ontstaan. Die beweging, die energie is besmettelijk. Mijn bijdrage zit in het bij elkaar brengen van de besmettelijke energie, het richten op de doelen van de organisatie, het bruggenbouwen, verbinden, spiegel voorhouden en aanwakkeren, het bewust veroorzaken van het nieuwe in gedrag en structuur. De goede ideeën die in een organisatie en in een team leven in een ritme brengen, helpende patronen versterken en afscheid nemen van wat niet meer nodig is. In leiderschapsprogramma’s gericht op de organisatiedoelen, met aandacht voor cultuur en de rol als leider daarin. Wetende dat geen organisatie dezelfde is, geen cultuur in een hokje past en ook geen verandering helemaal op de andere lijkt.

Waar kun je me voor vragen? Als verandermanager, (interim) organisatieadviseur, leiderschapscoach, (HR) programmamanager en consultant begeleid ik organisaties en teams in vragen rondom organisatieontwikkeling, organisatiecultuur, verandering en leiderschap.

Aansprekende voorbeelden van opdrachten:

  • Ontwerpen en begeleiden van een integraal organisatie ontwikkeltraject met specifieke aandacht voor leiderschap en voorbeeldgedrag bij een overheidsinstantie.
  • Een uitgebreid cultuuronderzoek naar wenselijk en onwenselijk gedrag bij een overheid instantie, en het ontwerpen van een passend beleid en ontwikkelprogramma voor alle lagen.
  • Leiden van een crisisteam tijdens Covid-19 en begeleiden van de grote business en gedragstransitie als gevolg van de pandemie, bij een groot mobiliteitsbedrijf.
  • Het begeleiden van een integratietraject van drie organisatie-eenheden met drie verschillende culturen, gericht op het leiderschapsteam, bij een groot vervoersbedrijf.
  • Begeleiden van fusies en samenwerkingsvraagstukken van directies, MT’s en teams in overheid en semioverheid.
  • Organiseren en begeleiden van een overdracht van onderneming en het integreren van de nieuwe afdeling bij een vervoersbedrijf.

Carrière

Simone heeft lange tijd bij NS gewerkt, aan opdrachten onder andere voor de bredere vervoerssector. Daar heeft zij rollen vervuld zoals verandermanager, teammanager, organisatieadviseur en programmamanager van een expertisecentrum voor verandering. Na een periode als adviseur Leiderschap en Organisatiecultuur bij de Provincie Overijssel heeft zij de overstap gemaakt als zelfstandige en zich verbonden aan PRCS. Daarvoor heeft zij geleefd en gewerkt in Oostenrijk, in de lokale politiek en belangenvertegenwoordiging. Simone is Socioloog en Politicoloog, en opgeleid In Corporate Antropologie en veranderkunde. Samen met haar man heeft zij met de wijnkoperij Obiovino 10 jaar lang Oostenrijk naar Nederland gehaald. De wijn is inmiddels op, de passie niet.

Contact

Tel.: +31 (0)6 45 23 14 37
E-mail: simone.vogel@prcs.nl
Linkedin: Simone Vogel