Gemeente Almere interview 2022
nieuws

Verstandig voorbereid op Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging bij de gemeente Almere

Een uitgebreid interview over de geïntegreerde aanpak

Per 1 januari 2023 (onder voorbehoud) treden zowel de Omgevingswet als de Wt Kwaliteitborging in werken. Twee veranderingen met een grote impact voor o.a. gemeenten en waterschappen. Vanaf 2019 heeft PRCS als strategische samenwerkingspartner de gemeente Almere ondersteund bij deze geïntegreerde invoering in de organisatie. 

Alle gemeenten, waterschappen, omgevingsdiensten etc. zijn zich op dit moment aan het voorbereiden op de invoering. Maar wat betekent dit nu concreet voor de organisatie? Hoe bereid je je hierop voor en hoe pak je dat aan? En is een geïntegreerde invoering niet veel te complex? 

Onlangs zijn Marc Schijff (PRCS) en Robert de Boer (Gemeente Almere) geïnterviewd door Binnenlands Bestuur over de aanpak, methoden, valkuilen en resultaten bij de geïntegreerde invoering. 

Aan de hand van het verhaal van Almere willen zij andere organisaties inspireren om op een constructieve wijze aan de slag te gaan met de Omgevingswet én de Wkb. Het interview wordt voorzien van commentaar en handige tips door mr. dr. ing. Peter de Haan, bouwadvocaat en tevens docent Wkb en bouwen onder de Omgevingswet bij Schulinck Opleidingen. 

Nieuwsgierig naar het gehele interview? Lees hier Whitepaper omgevingsrecht 2022.  

In voorbereiding op de implementatie van de twee wetten is PRCS gevraagd door de Gemeente Almere om de rol als programmamanager in te vullen. Een boeiende opdracht, passend bij de integrale aanpak van PRCS en onze expertise op het gebied van lokale overheden    

Meer weten? Neem contact op met Marc Schijff.