nieuws

Podcast: Teams van morgen

Wat is dé succesformule voor teams van morgen? Luister met ons mee.

Wij helpen organisaties en teams klaar te zijn voor morgen. Impactvol te groeien en vernieuwen in een steeds sneller veranderende wereld. We begeleiden teams om in hun samenspel hierop te kunnen inspelen. Tegelijkertijd zijn ook wij continu nieuwsgierig naar de impact van alle veranderingen op teams. Op de vorming, samenwerking en de ontwikkeling. We gaan op pad en op zoek naar antwoorden.

Onze nieuwsgierigheid voeden.
Er gebeurt veel op menselijk, organisatorisch, sector- en maatschappelijk niveau. Privé-werkbalans vervaagt door hybride werken, een disbalans op de arbeidsmarkt, steeds meer vraag naar een breder perspectief op oplossingen, snel wisselende gelegenheidsteams, etc. De context en de samenstelling waarin teams opereren veranderen: het is complex, kort cyclisch en interactief.

Maar wat is dan de succesformule van excellerende teams in deze continu veranderende context? Vanuit een nieuwsgierigheid naar hoe teams van nu zich ontwikkelen, gaan we op zoek naar de antwoorden voor morgen. Hoe? Door in gesprek te gaan met (leiders van) teams uit een andere context dan wij en onze gemiddelde klant. Interviews met een verscheidenheid van teams: gekke, jonge, niet-menselijke en onwaarschijnlijke. Wat werkt er zo goed bij hen? Wat maakt dat iedereen daarbij wil horen? Wat kunnen we hier mogelijk van leren? En kun je dit wel toepassen vanuit de andere context?

Met de inzichten uit deze interviews willen we de succesformule achterhalen, onze eigen visie op teamontwikkeling en -samenspel verrijken én dit delen. Met iedereen die ook wil leren.

Luister mee.
We zijn inmiddels op pad. Met onze nieuwsgierigheid, opnameapparatuur én een vragenlijst. We stellen alle interviews beschikbaar. Voor ieder om zelf te horen wat de teams te zeggen hebben, jezelf te verrijken met de inzichten. De interviews zijn te beluisteren als podcast en worden een reeks.

De eerste is met Bas Schreuder, oprichter van en creative director bij De Collectie. Een jong en creatief evenementenbureau dat offline ervaringen creëert voor haar klanten. Waar mensen staan te dringen om te mogen werken. Hoe zij dat doen? Het gaat over mensen zien, ernaar luisteren en een team creëren waar iedereen bij wil horen. Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Luister hier.

Wordt vervolgd.
Ondertussen gaan wij verder op pad. Net als jullie kijken we uit naar de volgende gesprekken. Met een gezonde dosis humor, scherpte en vooral een open blik 😊.