nieuws

Luister inspiratie! Podcast Werken met Complexiteit

Onderdeel van de podcastreeks Democratie in Uitvoering door Marije van den Berg

Trots! Angela Riddering en Herrie Geuzendam zijn geïnterviewd door Marije van den Berg voor haar podcast reeks Democratie in Uitvoering.   

Waarom Angela en Herrie? Zij hebben ontdekt wat de ingrediënten zijn voor het werken met complexiteit. Beiden hebben een enorme trackrecord op het gebied van organisatieontwikkeling en brede bedrijfsvoering bij overheden. Dé plek om complexiteit te omarmen. Hun ontdekkingen zijn gebundeld in het boek BEgrip. Hun tip? Elkaar vaker en waardevoller spreken. Marije wilde hier meer over weten.   

Resultaat? Een boeiend gesprek over hoe je naar complexiteit kunt kijken, en hoe je je werk inricht in het besef dat je in complexe situaties de illusie moet loslaten dat jij de oplossing voor het probleem bent. Voor bestuurders, managers en adviseurs en ieder ander die geboeid is impact te maken op complexe opgaves als duurzaamheid, veiligheid, woningbouw of jeugdzorg.   

Democratie in uitvoering is een podcast over de kwaliteit van de democratie. In elke aflevering spreekt host Marije van den Berg iemand die daar iets van vindt, er iets mee wil en eraan werkt.   

Marije is oprichter van Democratie in Uitvoering. Marije: “Ik werk als onderzoeker, adviseur en spreker in en over de lokale democratie. Ik ben na acht jaar gemeenteraadswerk en daarna alweer bijna tien jaar als lokale ‘initiatiefnemer’ onverminderd nieuwsgierig naar waar de democratie nou eigenlijk van gebakken is. Inmiddels ben ik er wel een beetje achter, en stel ik waar dat maar kan de vraag: is het hier een beetje democratisch?”  

De podcast is inmiddels ruim 300 keer geluisterd.  

Nieuwsgierig geworden? Luister hier via jouw favoriete podcast kanaal.