Laurens Bänziger

Kijken vanuit een ander perspectief leidt vaak tot nieuwe creatieve oplossingen. Vraagstukken ontstaan vaak omdat mensen vastzitten in een bepaalde gedachtegang en door de bomen het bos niet meer kunnen zien. In deze situatie kan een nieuw perspectief de doorbraak faciliteren. Als nieuwe generatie adviseur bied ik dat andere perspectief. Een frisse blik, ondersteund dor de nieuwste kennis en inzichten. Opgebouwd door aan veel verschillende projecten, opdrachten en ideeën te werken en mezelf met verse kennis te blijven voeden door mijn huidige Master.

Waar kun je me voor vragen?
Ik werk graag aan verschillende organisatievraagstukken tegelijk. Met behulp van een helikopterblik en creativiteit diverse vraagstukken oplossen is waar ik mij graag mee bezig houdt. Dit is voor mij de basis om concrete, frisse oplossingen te vinden voor bedrijven hun vraagstukken.

Aansprekende voorbeelden van opdrachten:

  • Het opstellen van een data security policy voor de 3e grootste studievereniging van Europa.
  • Het interen en opzetten van een wandelgemeenschap van 150+ voornamelijk internationale studenten gestart in een periode van eenzaamheid in een lockdown.
  • Het aanscherpen van cybersecuritymaatregelingen in een studievereniging.
  • Het door laten gaan van alle formele en informele evenementen van een studievereniging in een periode van snel veranderende maatregelingen door snel te blijven schakelen met behulp van creativiteit.

Carrière

Na het afronden van de Bachelor International Business Administration heb ik een bestuursjaar gedaan bij de 3e grootste studievereniging van Europa, Asset. Dit is de studievereniging voor de Economics Management faculteit van Tilburg University. Momenteel zit ik in de laatste fase van de Master Strategic Management. Vanaf september begin ik aan mijn 2e en laatste Master, Information Management. Tijdens mijn bestuursjaar heb ik als voorzitter, bij Asset | SBIT, en als IT Manager bij Asset, kennis van mijn bachelor kunnen toepassen. Werken bij PRCS tijdens het volgen van mijn Masters zorgt ervoor dat ik mijn theoretische kennis toe kan voegen in de praktijk, en tegelijkertijd kan leren van mijn senior collega’s. Naast dit alles, heb ik spontane projecten op mij genomen zoals het opzetten en beheren van een wandelgemeenschap voor studenten, het deelnemen in het eerste bestuur van een nieuwe studentenvereniging voor internationale studenten, het starten van mijn eerste bedrijf samen met een vriend, en heb ik deelgenomen in meerdere commissies in Asset.

Contact

Tel.: +31 (0)6 81 11 83 65
E-mail: laurens.banziger@prcs.nl
Linkedin: Laurens Bänziger