Ronald Berkhuizen

‘Almost everything works again if you unplug it for just a few minutes… even you!’

Ik ben een no-nonsens resultaatgerichte Hollander met een Afrikaanse twist. Die kreeg ik na vier jaar wonen in Kenia. Dat geeft mij net een andere kijk op dingen. Ik ben analytisch, mens- en resultaatgericht en bij tijd en wijle ronduit direct.

Ik ben niet van de managementtaal maar weet wel waar ik het over heb. Met 35 jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening weet ik waar je over praat. En zo niet, dan vraag ik het je gewoon.

Ik houd van frisse lucht en het bos. Dus neem ik je mee naar buiten. Uit je context, even stil zijn en om wat frisse wind door je hoofd te blazen. Volgens mij knappen de meesten mensen daarvan op.

Waar kun je me voor vragen?
Jij bent een duurzame ondernemer, in de private of publieke sector. Je hebt een team, ideeën en je wilt vooruit: groter, kleiner, anders. Dus ga ik met je aan de slag, via leiderschapsontwikkeling en team-coaching en een goede veranderstrategie. Weinig papier, veel doen en experimenteren.

En ik daag jullie uit. Door te luisteren en schijnbare tegenstellingen aan te kaarten. Maar ook door dieper te graven naar het waarom van jouw of jullie ambities. Kortom, ik ben de reflectie van de menselijke kant van het ondernemerschap. En die reflectie laat ik je zien.

Aansprekende voorbeelden van opdrachten:

 • Begeleiden van een teamontwikkeltraject van een grote dansschool in Nairobi.
 • Het coachen en mentoren van individuele ondernemers in Kenia in hun ambities, al dan niet via incubator-programma’s.
 • Leiden en begeleiden van veranderopgaven bij gemeenten, groot en klein, samen met stakeholders:
  • Vormgeven Shared Service Centrum
  • Verzelfstandigen gemeentelijke taken
  • Diagnoses over de stand van de organisatie
  • Herijken van de rol van afdelingen
 • Vormgeven van initiatieven rondom logistieke bewegingen in de stad in samenspraak met de sector, stadsdelen, onderwijsinstellingen, ondernemers en politiek.
 • Doorvoeren van een veranderagenda naar aanleiding van wijzigingen in de privacywetgeving bij een politieorganisatie.

Carrière

De afgelopen 35 jaar heeft Ronald doorgebracht als registeraccountant, consultant en verandermanager. Dit heeft hij gedaan bij aansprekende organisatie als Deloitte, KPMG, de gemeente Amsterdam en als zelfstandige. De liefde voor ondernemers ontdekte hij in Kenia. Daar heeft hij vier jaar lang als zakelijk coach en mentor jonge ondernemers begeleid.

Ronald is opgeleid als registeraccountant (NivRA-Nijenrode), veranderkundige (VU Amsterdam), internationaal geaccrediteerd coach (ICF Johannesburg), NLP Master Life Coach (Kuunganisha Nairobi) en Team Coach (Academy of Executive Coaching Londen).

Contact

Tel: +31 (0) 6-281 011 63
Mail: ronald.berkhuizen@prcs.nl
LinkedIn: /RonaldBerkhuizen