Vera Meijer 2023

Vera Meijer

‘Mensen in staat stellen zichzelf en elkaar te verstaan.’

Ik krijg energie van teams en mensen die willen ontwikkelen, een volgende stap willen zetten, willen doen wat wordt bedoeld. Met elkaar, zichzelf of allebei. Ook als er twijfel of een ‘niet weten’ aanwezig is. “Hoe doen wij het wat? Hoe doe ik dat?” Beginnen, verkennen, ontdekken, ervaren en uitproberen. Ik ben er graag bij en draag er graag aan bij. Ik help teams en leiders taal vinden, ordenen, gedrag uitproberen, de bedoeling en het effect samenbrengen, duiden, anders kijken naar hetzelfde, vaart maken waar het kan en geduld opbrengen waar nodig, binnen een vloeibaar gegeven wat nooit stopt: samen werken binnen vaste en beweegbare delen. De rollen waarin ik werkzaam ben zijn teamcoach, trainer, intervisor en adviseur. Maar ik zie mezelf als ver-taal-er, vorm-gever, ruimte-maker en uitvinder. Ze zijn allemaal aan het werk als ik teams en professionals ondersteun, vaak langer dan één keer, binnen ontwikkelvragen rondom samen werken, communiceren, leiding geven en leiding krijgen. Ik ben op mijn best als ik mag samenwerken met opdrachtgevers en professionals. Samen zoeken en vinden van de juiste pasvorm. Er is niet een manier om vooruit te komen met elkaar. Soms is een kast verschuiven ook een oplossing.

Waar kun je me voor vragen? Voor elke vraag die in de basis gaat over samenwerken, communiceren, gedrag en interactie. Dat kan in team- of groepsverband zijn of vertrekken vanuit individuele nieuwsgierigheid. Je kunt me vragen voor het bedenken en uitvoeren van trainingen en/of ontwikkeltrajecten voor teams binnen uiteenlopende organisaties. Maar ook voor team- en individuele (leiderschaps)coaching.

Aansprekende voorbeelden van opdrachten:

 • Leiderschapstraject voor alle faculteiten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
 • Docent ‘Social Experiences’ aan de Design Academy in Eindhoven.
 • Starterstraject voor Jong professionals van Ingenieursbureau Witteveen en Bos.
 • Ontwikkeltrajecten voor verschillende teams binnen de Rechtbank Gelderland.
 • Begeleiden van MT-dagen, begeleide intervisie en trainingen voor verschillende teams van Vitens.
 • Begeleide intervisie voor VEI.
 • Ontwikkeltraject voor directie, hoofden en aanvoerders van het Residentie Orkest.
 • Begeleide intervisie voor Gezondheidsmakelaars van de GGD Gelderland.
 • Begeleide intervisie voor Buurtconsulenten en buurtbeheerders, diverse groepen, teamleiders, advies en trainingen voor Wooncompagnie in Hoorn.
 • Advies en coaching aan verschillende leiders rondom vragen over samenwerken, ontwikkelen van teams en professionals.
 • Advies, training, begeleide intervisie voor verschillende teams en medewerkers van CREA in Amsterdam.

Carrière

Vera heeft, na haar opleiding tot dramadocent gewerkt als trainingsacteur en co-trainer bij Bureau Veermans bv. In 2008 is zij onder haar eigen vlag verdergegaan als trainer binnen uiteenlopende organisaties. Later zijn daar de rollen van teamcoach en intervisor bijgekomen. Als kind heeft zij de Nationale Balletacademie gevolgd en heeft zij tijdens haar loopbaan o.a. opleidingen gevolgd tot supervisor en teamcoach. Sinds de zomer van 2023 is zij verbonden aan PRCS.

Contact

Tel.: +31 (0)6 55 79 41 60
E-mail: vera.meijer@prcs.nl
LinkedIn: Vera Meijer